lauantai 3. syyskuuta 2011

FroYo

En muista milloin viimeks olisin kävellyt näin paljon kuin tänään!! Mutta erittäin mukavan päivän vuoksi jokainen kilsakin on sen arvoinen! Aloitin aamun heräilemällä nipinnapin kelloon. Olisi tehnyt vaan mieli jatkaa kuorsaamista ihanassa hiljaisuudessa. Sain kuitenkin itseni revittyä sängystä ylös ja aamupalan ja pakkeloinnin jälkeen suuntasin nenäni kohti bussipysäkkiä. Ihmeiden aika ei ole ohi, selvisin nimittäin kunnialla sekä bussimatkasta, että metrotunnelista! Oltiin siis sovittu suomalaisen au pair tytön Rosan kanssa treffit aamupäiväksi yhdelle isolle asemalle, mihin hänen bussinsa tuli. Rosa asuu noin puolen tunnin ajomatkan päässä Marseillesta.

Tää oli molempien eka kerta Marseillen keskustassa ja lähdettiin ihan sokeina kanoina vaan suunnistamaan jonnekin. Kartta olisi tässä vaiheessa ollut kova sana. Molemmilla kurni nälkä vatsassa niin pysähdyttiin syömään ja höpöttämään. Vaikka ollaan siis netissä jutskailtu, niin tää oli eka kerta kun nähtiin livenä ja olihan se eka vähän jänskättävää :) Mahtavilla ranskan taidoillani tilasin omeletin. En vain ymmärtänyt, että se munakas tulee patongin sisälle. Heh, no oli se silti hyvää.

Syömisen jälkeen suunnattiin taas kävelemään jonnekin suuntaan ja päädyttiin kuin päädyttiinkin ehkä Marseillen keskeisimmälle turistialueelle, Vieux Port nimiselle satama-alueelle. Oli luvattu sadetta, sitä ei kyllä kuulunut, mutta ei jeesus sitä hiostavuutta!!! Samalla kun kysyttiin neuvoa (tai no, ystäväni pitkän ranskan lukija Rosa kysyi) turisti-infoon karttojen saamiseksi, ostettiin jätskit. Mun kookosjätski oli kyllä aivan ihanaa, en tajua miten se jäätelö voi maistua ihan tismalleen sille mitä se onkin. Ei sellaiselle ällökermasekotukselle. No, vielä parempaa oli edessä...
Karttojen avulla sitten suunnistettiin, kierreltiin ihania kortteleita. Voi niitä ranskalaisia parvekkeita ja värikkäitä ikkunaluukkuja! Ja vaikka tietty rähjäisyys näkyikin, niin se oli enemmän sellaista ajan patinoimaa, ei yhtään häiritsevää. Löydettiin myös hieno katedraali osta piti napsia kuvia. Ja mikä se kaupunkireissu olis ollut ilman shoppailua!! Vaikka periaatteessa H&M on kiva dissata, tulee mulle silti siellä sellanen hintasokeus... Löysin sieltä yhden perusmekon, mutta se oli oikeasti tarpeellinen, koska täällä on vielä kuukauden tosi lämmintä!! Ja no, sitten löysin Tally Weijlistä toisen mekon, mutta oon oikeesti etsinyt kukkakuosista kesämekkoa sata vuotta JA se maksoi mulle vaan viisi euroa, koska niillä oli sellainen kampanja, että jos osti kaks tuotetta, sai ne halvemman hinnalla. Mä ja Rosa ostettiin siis molemmat yhdet vaatteet ja mun oli halvempi ja jo alennuksessakin kympin, niin saatiin ne vaatteet sillä hinnalla. Olisko voinut taas sekavammin selittää?

Seikkailtiin viitisen tuntia ja päivän paras löytö oli ehdottomasti frozen yogurt-baari! Päihittää jäätelöt niin satanolla! Siis sellaista jäädytettyä luonnonjogurttia, mihin sai valita itse lisäkkeitä. Menin tällä kertaa terveellisellä linjalla ja otin siihen mansikoita ja mysliä, mutta ens kerralla ehdottomasti oreoita ja brownies-paloja! Niin hyvää etten kestä. Tosiaan siinä sitten puoli kuuden maissa sanoin Rosalle heipat. Oli kyllä ihan hirveen kiva tavata, tää päivä oli niin kiva! On se ihan toista kun saa hengailla toisen omanikäisen kanssa ja tuntuu että itselläänkin on vähän elämää täällä. Varsinkin kun Rosa osoittautui vieläkin mukavammaksi livenä, vaikka jo chatin perusteella tiesin että meillä kyllä synkkaa :)


Olin ite himassa puol seiskan jälkeen. Vähän ennen kasia halusin vielä lähteä rantsuun kävelemään. Vitsit siellä oli nättiä! Ja ihanan rauhallista oli vaan kävellä. Ainakin silloin kun ignoorasi huutelevat ja tööttäilevät idiootit. Kävelin pari tunia siellä sun täällä ja vaan tutkailin paikkoja. Nyt oon ihan rättipoikki ja huomenna nään saksalaista au pairia Elleniä aamupäivällä, mennään syömään kunnon ranskalainen brunssi. Jeejee taas kivaa siis tiedossa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helsingissä on FroYo paikka kanssa nimeltä kippo. TAIVAALLISTA :))

miipu kirjoitti...

Sellainen pitäisi olla joka kaupungissa!! :)