keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Jätskiä ja raakaa kalaa

hupsistakeikkaa ja heissulivei, on taas vähän vierähtänyt taukoa edellisestä tekstistä... no, onpahan nyt sitten ainakin kirjoitettavaa! sopivasti rentoudun tässä sohvalla nutellaleivän kanssa, mulla on babysittausta ilta, joten oon hengaillut muksujen kanssa aamuseiskasta tähän saakka, nyt ne on nukkumassa.Viime viikon alkupuolesta jäi mieleen se, että nää pikkuenkelit koetteli mun mielenterveyttä pahiten tähän mennessä. Tarkemmin sanottuna T. Kaikki oli niin hemmetin vaikeeta ja voi sitä kiukun määrää, kun mä en anna periksi. T on oikeesti aika todella energinen lapsi ja sille tuottaa välillä (usein) suuria vaikeuksia vaan kuunnella. Sen tunneskaala on myös aika voimakas. Viime tiistaina oikeesti menin yksin seisomaan kymmeneks sekunniks ruokakomeroon, koska olin kuunnellut tauotonta itkemistä 40 minuuttia (G:n tutti oli hukassa) ja luulin, että otan ekan lentokoneen vaikka Peruun. No, täällä sitä edelleen ollaan ja vaikeuksien kautta voittoon, koska lapset on nyt tän viikon (kopkop) ollut viime viikkoon verrattuna oikein ihania. Ja kyllä niillä niitä ihania hetkiä on oikeesti myös vaikka millä mitalla, esimerkiksi tänään kun G ei suostunut, että laitetaan vaippa päälle ja jätin sen yksin kiljumaan, niin rauhoituttuaan se tuli huutelemaan miaaaaaa ja oli itse laittanut vaipan päälle. Ja äsken sain isot yösuukot molemmilta. Kai se on niinkin, että mitä paremmin ne mut tuntee, sitä huonommin mutta myös ihanammin ne käyttäytyy, koska mua ei tarvitse arastella, oon niin tuttu. Joo, innostuinpas taas lätisemään lapsista. Ne nyt vaan sattuu olemaan aika iso osa mun elämää täällä, joten koittakaa kestää!

Hmm mitäs muuta viime viikosta jäi päällimmäiseks mieleen. Torstaina tein lihapullia ja muusia ja koko perhe tykkäs, se maistui niiiiiiin kotoisalle! Okei koostumus jäi vähän löysäks joten en ehkä käyttäis kyseisistä kasoista nimitystä pulla, mutta sisältöhän se vaan merkkaa :D Perjantaina löydettiin Patrician kanssa ihan tästä mun lähirannasta sellainen ihana paikka, missä oli ihan ohutta rantakiviviivaa. Siis silleen, että siihn mahtui just makaamaan ja sit alkoi meri. Se tuntui ihanan rauhalliselta, koska taakse eikä eteen ei mahtunut makaamaan muita ihmisiä, niin jotenkin tuntui, että olisi ollut siellä vaan ihan kahdestaan. Ja ne kivet oli isoja ja pehmeitä ja muokkaantui just hyvin selän alle. Sen päivän jälkeen, varsinkin kun oltiin torstainakin rannalla, mun rusketus nousi ihan uudelle tasolle. Mä oon pahoillani tästä pakkomielteestä, mutta se on vaan niin kivaa näyttää ruskeelta tälläselle perus punapigmenttiselle pisamamonsterille! Patricia on kyllä niin kiva, puhuttiin sen kanssa ihan kaikkea aina siitä, mitä on jotkut kyseenalaiset ilmaukset englanniksi siihen, millainen verotusjärjestelmä on Suomessa ja Itävallassa. Juuri näitä ihmisiä mä täällä kaipaan, ja oon sanoinkuvaamattoman onnellinen, että sellaisia mulla myös on!


Perjantaina lähdin kahden yön evakkoon Marille. M:llä oli täällä tyttöjen viikonloppu, sen yhdeksän kaveria tuli meille asumaan, joten päätin uhrata mun parisängyn niille, vaikka ei M tietenkään edes pyytänyt. No, Marillakin oli sopivasti kämppä tyhjänä ja perjantai-ilta oli kyllä niin mainio, että! Oikeastaan kaiken kaikkiaan perjantai edusti mulle täydellistä päivää, vain aamu töitä, päivällä rannalla ja illalla ystävän kanssa katsomassa leffaa sohvalla löhöten ja herkutellen. Syötiin maailman parasta jäätelöä, KIITOS Mari!! Hyvästi Ben&Jerrys, tää oli kyllä niin makoisaa! Ja rumpujen pärinää tättädää, nyt kaikki ostamaan...öö tässä vaiheessa koitin googlettaa sen nimeä, mutta en löytänyt, joka tapauksessa siinä on karamellikierteitä ja niin hyviä keksinpaloja aijjaijai! Ette pety!

Lauantaina nautittiin tästä harvinaisesta herkusta, että saa nukkua pitkään ja sitten oikein hitaasti ja mukavasti valmistauduttiin kaupungille lähtöön tapaamaan Rosaa. Suomikolmikolla ei voi mennä kyllä päivä pieleen! Ja sain sushia! Ai että mä rakastan sushia. Oon ylpeä itsestäni, koska en shoppaillut mitään uutta. Juteltiin ja kierreltiin ja alkuillasta lähdettiin kaikki kolme Marille ja pikavalmistautumisten kanssa puoli tuntia myöhässä tapaamaan supermarkettiin Josefinia ja sen kaveria, joka oli täällä viikonloppuvierailulla. No, tytöt oli jo ehtinyt ostaa meidän illan ruoat ja syötiin tortilloja. Josfinilla oli kivaa kokkailla, tuntuu vaan, että kaikilla iski pieni väsymys päälle kun oli masut täynnä. Mun ei tehnyt edes mieli juoda muutamaa lasillista enempää, joten väsymys iski sitten sitäkin kovempaa. Mentiin kokeilemaan yhtä klubia, joka oli vikaa iltaa auki ja periaatteessa puitteet oli hyvät, mutta joku siinä vaan tökki. Oliko se väsymys, huono bilefiilis vai ilmapiiri, paha sanoa. Yhdistelmä kaikkia ehkä.
Sunnuntaina mä ja Rosa linnouttauduttiin leipomoherkkujen kanssa rannalle ja lagailtiin väsymystä siellä. Vaikka ei joisikaan, niin se on silti inhottavaa, kun valvoessa seuraava päivä menee väsymyksen takia darran kaltaisessa koomassa. M:ltä oli jäänyt jotain meikkejä sen tyttöjenviikonlopulta yli ja sain täydellisen täydennyksen mun huulikiiltovarastoon, huulikiiltoaddikti kiittää!

Tää alkuviikko on nyt mennyt tutulla kaavalla; koulua, kahvittelua, töitä. AI NIIN! BUSSIKORTTI! Marssin siis eilen patrician kielitaidon avustamana metroasemalle hihat ylös käärittyinä. Ja ei jumalauta, ne alkoi taas vinkumaan jotain. Meinasin saada hermoromahduksen, joten päädyin ostamaan kerralla koko vuoden bussikortin. Kuukausittaisen hommaaminen tuntuu olevan niin mahdotonta. Sama summahan siitä loppujen lopuksi kertyisi kuukausittaisenkain, mutta jotenkin 200 euroa kertasummana kirpaisi vähän eri tavalla. En oo vielä uskaltanut mennä kattomaan nettipankkiin. Ehkä huomenna... Nyt alan perehtymään kirjastosta tänään lainaamaani sarjakuvakirjaan! Aivan oikein! Tajusin, että sehän on mulle sopivan helppoa harjoitusta!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

jessssssss

Anonyymi kirjoitti...

ne kivet oli pehmeitä? :D

miipu kirjoitti...

Anonyymi: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD joo........ tota, laitetaan helteen piikkiin, ainakin mun aivot on näköjään pehmeät!

piuku kirjoitti...

Se jäde lienee pakkauksen perusteella: Häagen-Dazs. Pitänee kuikuilla, jos nurkilta löytyis kans :)

Venla kirjoitti...

onks kielitaito parantunu paljon tai ooks huomannu ite et onks helpompaa ymmärtää/puhuu? :)